Národní házená Čakovice :: Zimní halový turnaj dorostenek 21.1.2017

na provoz našeho sportoviště přispívá od roku 2018 hl.m.Praha
Nemáte založený účet? Zaregistrujte se!

Vytisknout Zimní halový turnaj dorostenek 21.1.2017

Napsal: Šárka Bočková
1.02.2017 10:03

Naše dorostenky předvedly skvělý výkon na turnaji v Řevnicích. Jejich trenérka zhodnotila jejich hru v následujícím článku.

V sobotu 21. 1. 2017 se družstvo dorostenek zúčastnilo základního kola zimní ligy mládeže ve vymrzlé hale v Řevnicích. Družstvo ve složení brána Karolína Hajná; obrana Bára Nováková, Michaela Houdková, Denisa Dundáčková; útok Barbora Špatková, Květa Křížová, Anna Jakimeczková a Anna Rubášová vyrazilo brzy ráno z Hlavního nádraží ve velmi veselé náladě. Do kompletní sestavy nám chyběly nemocné hráčky Nikola Malá, Barbora Drábková a Veronika Kánová.

Nálada nás trošku přešla, když jsme na místě zjistili, že v hale je celých 11 stupňů celsia. Ale holky nejsou přece žádné primadony a hrají za jakýchkoliv podmínek. Před námi byly 4 zápasy v délce 1x 25 min.

Na turnaj jsme vyrazily v malém počtu - 8 hráček, z čehož byla jedna nováček v družstvu dorostenek Anička Rubášová. Nutno ještě dodat, že si po svém výkonu na turnaji vysloužila do trvalého držení žlutý dres dorostenek a svou trvalou pozici v sestavě.

 Jako první nás čekal favorit turnaje TJ Sokol Bakov. To nás ovšem neodradilo a holky na Bakov nastoupily s plnou parádou a s předpokladem nedat jim nic zadarmo. Což se podařilo, během prvních pár minut jsme vedli 2:0 a musím říct, že jsme jak hráčky Bakova, tak i jejich trenéra Luboše Pánka velice překvapili. Obrana šlapala jak hodinky a sbírala jeden balon za druhým, a když už přes ní něco prošlo, tak jsme se mohli spolehnout na velkou oporu v bráně - Karolínu. Útok se velice dobře prosazoval, a přestože, ne každá střela skončila v bráně (bylo hodně tyčí), tak střeleckých šancí bylo víc než dost.

Bakov nás pouze doháněl, buď jsme vedli nebo bylo skóre na tabuli vyrovnané. V poslední půl minutě zápasu jsme vedli 5:4 a my trenéři na střídačce už jsme pomalu doufali ve výhru. Bohužel v posledních vteřinách zápasu se po drobné chybě Míši prosadila bakovská útočnice a skóre vyrovnala na 5:5. Toto konečné skóre potvrdil i rozhodčí Voldán ze Spojů.

Ale buďme spravedliví, nějakou tu chybu udělal v zápase každý, bohužel ta poslední byla víc vidět. Celkově musím říct, že holky daly do zápasu vše a ani remíza s tímto družstvem není vůbec žádnou ostudou.

 Následoval zápas s družstvem KNH Spoje Praha, v pořadí s druhým favoritem turnaje. Nevím, čím holky doma rodiče nakrmili, každopádně na ně tímto apeluji DÁVEJTE JIM TO PŘED KAŽDÝM ZÁPASEM, ať už je to cokoliv. Opět velmi vyrovnaný zápas, kdy jsme se tahali o každý gól. Holky do zápasu zase daly maximum a pomalu se začal prosazovat v útoku i náš nováček Anička Rubášová. Obrana krásně spolupracovala a k mé velké radosti mezi sebou začala i komunikovat. Snad jim to vydrží a bude se to jen zlepšovat. Míša a její vybíhání po balónu, Denisa a její nekompromisní vytlačování k brankové čáře a nakonec

Bára Novajda s její bojovností o každý balon v brankovišti – prostě radost se na to koukat. Karolínu v bráně už jsem chválila u minulého zápasu a teď tomu není jinak. V útoku se nejvíc prosazovala Bára Špatková, ale nutno říct, že někdy až moc zbrkle. Nezaostávala ani Květa, jen Anička Jakimeczková ne a ne využít své výhody leváka. Po 25-ti minutách vyrovnaného boje ukončil rozhodčí Holý z Řevnic zápas s konečným výsledkem 8:9 v náš prospěch.

 Třetí zápas turnaje pro nás nebyl šťastným zápasem. V první polovině se nešťastným pádem zranila Denisa Dundáčková. Vypadalo to na vážné poranění kolena, tak jsme pro jistotu volali sanitku. Tím pádem se snížil počet hráček na 7 a došlo k přesunu Aničky Rubášové z útoku do obrany, kde už z minulých let měla zkušenosti. Strach o spoluhráčku se promítl do celkové hry, holky byly nesoustředěné. Modřanský celek toho využil a uskočil nám, v do té doby vyrovnané hře, o tři góly. Bohužel nešťastný nebyl tento zápas jen pro nás, ale i pro Modřany, kdy si při kličce modřanská útočnice také zranila koleno. Tak jak tomu bylo u nás, tak i u modřanského celku bylo znát celkové rozhození po zranění spoluhráčky. Bohužel se blížil konec zápasu a tříbrankový náskok už holky nedohnaly. Zápas ukončil rozhodčí Jáneš z Modřan s výsledkem 4:7 ve prospěch Modřan.

 Jako poslední nás čekal nováček v dorostenecké kategorii TJ Sokol Březno. Ač se družstvo skládá z 90% ze starších žaček, tak nemůžu říct, že se jednalo o jednoduchý zápas. Hráčky Března jsou rychlé a velice sveřepé. Jako ten hlasitější z naší trenérské dvojice, musím podotknout, že jejich obě trenérky je někdy těžké na střídačce překřičet J Začátek utkání byl poněkud rozpačitý, naše holky asi nevěděly, co mají očekávat. Naštěstí se po pár minutách uklidnily, hrály svou hru a získali dvoubrankové vedení, které si udržely, a i o jednu branku navýšily. Po konečném hvizdu svítilo na tabuli konečné skóre 3:6 v náš prospěch a stejný výsledek měl i rozhodčí Jáneš.

 Celkově musím holky pochválit, získali 5 bodů s celkovým kladným skóre 24:23 díky čemuž se umístily na 2. místě a zajistily si postup do čtvrtfinále zimní ligy mládeže, které pořádá oddíl KNH Spoje Praha dne 18. 2. 2017. Do čtvrtfinále s námi postoupil ještě Bakov a Spoje. Pražské a středočeské celky se na tomto turnaji utkají nejen mezi sebou, ale i s družstvy z Východočeské oblasti. Doufáme, že kromě zraněné Denisy, které tímto všichni přejeme brzké uzdravení, se sejdeme v plném počtu. Přijeďte zafandit a podpořit holky k lepším výkonům.

Na závěr mi dovolte ještě dovětek či trochu chlubení. Naše hráčka Bára Špatková byla v rámci vyhlášení výsledků turnaje vyhlášena nejlepší hráčkou v dorostenecké kategorii za sezónu 2015/2016 (v této době hrála za dorostenky ještě jako starší žačka). Barčo gratulujeme!!!! Jen tak dál, ať si příští rok obhájíš svůj titul.

 

Komentáře

  • Před přidáním nového komentáře se musíte přihlásit.
Zatím nebyl napsán žádný komentář. Můžete být první a napsat nový komentář.